Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


safee sali
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
safee sali



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 30-Aug-2007 03:47
39th MERDEKA TOURNAMENT

hi ..
Alhamdullilah syukur ke hadrat Ilahi, setelah sekian lama menanti akhirnya pasukan remaja (b23) Malaysia memenangi kejohanan Bola Sepak tertua Asia tenggara, Pesta Bola Merdeka. Ia merupakan satu pencapaian yang membanggakan oleh anak muda apatah lagi dengan keadaan semasa khususnya pasukan bola sepak Malaysia yang menghadapi krisis kemerosotan sejak akhir akhir ini. Namun dgn kemenangan ini, sedikit sebanyak ia dapat juga menutup aib yang sedia ada.

Saya telah berpeluang shoot pertandingan setelah pada minit minit akhir saya cuba dapatkan media pass. Nasib saya baik kerana pihak FAM melalui sekretariatnya menyediakan pas media utk team saya.Kredit seharusnya diebrikan kepada komuniti laman web penyokong selangor www.selangorfc.com kerana tanpa sfc tak mungkin saya dapat masuk utk membuat liputan. terima kasih juga kepada rakan sfc saya iaitu arinortega http://arinortega.fotopages.com kerana menjadi partner saya merakamkan malam gemilang dan penuh bersejarah ini. Bayangkan bila saya dah tua nanti, insyAllah umur panjang sudah pasti inilah koleksi yang tidak ternilai dapat dirakamkan oleh saya dan rakan.

dengan andaian bahawa, ketidak pastian kemampuan pasukan malaysia utk kejohanan yg akan datang mudah mudahan ok la..sekurang kurangnya saya dapat rakamkan sejarah yang berjaya dilakar oleh malaysia.

Seperti mana yg kita dgr dan baca melalui media cetak dan elektronik, inilah pasukan yg akan mewakili Malaysia dalam SEA Games malah mereka akan dijadikan pasukan Senior sementara Jurulatih yg layak pada masa ini ialah B sathiananthan.

Saya sangat teruja dgn persembahan anak muda khususnya Striker selangor Safee Sali yang berpasangan dgn Zaquan, mereka berjaya merobek kubu lawan seterusnya memberi igauan buruk kepada Myanmmar hasil gerakan, larian dan penyudah yg tepat, bijak dan mantap. Begitu juga pemain lain seperti pertahanan diketuai org senior kita iaitu zamani yg mengemudi benteng pertahanan bersama si kembar abang. Keupayaan pemain yg mengikat tempo permainan juga tidak boleh kita ketepikan seperti kapten gantian Azi sharil. tak lupa juga MAt rock iaitu syed Adney selaku goal Keeper ..

ok players ..kalau nak gambar mana yg aku sempat hantar aku send kat myspace atau ko email aku ..nanti aku email balik ..kembar , size kaki aku 8.5,jual la kasut ko yg tak pakai tu .....

we malaysian proud of u guys ..
MERDEKA JUARA MERDEKA JUARA ...

p/s : gambar hak milik persendirian serta www.selangorfc.com

YM : angah316
email : angah316@selangorfc.com
013-3998629

© Pidgin Technologies Ltd. 2016